parcham اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیّت ملی
  • // - 12:35
  • - تعداد بازدید: 54
  • - زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • /Zvb

در میزگرد ایرنا مطرح شد؛اجرای طرح تحول سلامت گامی مثبت در رفع محرومیت درمانی خراسان شمالی

شماری از مسئولان بهداشتی، درمانی و بیمه های اجتماعی خراسان شمالی با حضور در میزگرد ایرنا با محوریت 'طرح تحول سلامت' اجرای این طرح را گامی مثبت در رفع محرومیت درمانی استان دانستند و خواستار ادامه آن شدند.

به گزارش وبدا به نقل از ایرنا، در سال های گذشته نظام سلامت کشور با مشکلات گوناگونی همراه بود که موجب بروز نارضایتی مردم و بخش های مختلف نظام سلامت شد اما پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طرح تحول نظام سلامت را تدوین کرد.



این طرح که به دنبال 'محافظت مالی' مردم در قبال هزینه های سلامت، ارتقای کیفیت و افزایش دسترسی به خدمات درمانی است، از ۱۵ اردیبهشت ماه سال 93 در بیمارستان های دولتی سراسر کشور به اجرا در آمد و اجرای آن، زمینه افزایش رضایت مندی مردم و گروهی از فعالان حوزه سلامت را فراهم آورد.



بیشترین چالش این طرح تامین منابع مالی در حوزه های مختلف ،عنوان شده به طوری که به علت کمبود اعتبار این طرح به شکل کامل اجرا نشده است.



رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی گفت: طرح تحول نظام سلامت با هدف محافظت مالی مردم در قبال هزینه های سلامت، ارتقای کیفیت خدمات درمانی و افزایش دسترسی به خدمات درمانی (عدالت درمانی) اجرا شد و هم اکنون تداوم اهداف ذکر شده، فقط با تزریق منابع مالی ممکن خواهد بود.



دکتر «ابراهیم گلمکانی» از طرح تحول سلامت به عنوان کاری نو و موفق در دولت های گذشته یاد کرد و گفت: این موضوع جزو شعار دولت تدبیر و امید بود و به عنوان شروع کار دولت نیز اجرا شد.

وی افزود: در حوزه سلامت در سال های پس از جنگ به سمت خصوصی سازی رفتیم که با مشکلات و نواقصی روبه رو بودیم و خدمات در شان مردم ارائه نمی شد و کسانی که از نظر توانمندی اقتصادی ضعیف بودند دچار مشکلات زیادی می شدند و چه بسا خانواده هایی که اقتصادشان به علت تحمیل شدن هزینه های درمان، شکسته و یا با چالش هایی مواجه شدند.



وی گفت: متاسفانه حتی برخی از اساتید تمایلی برای حضور در بخش های دولتی نداشتند و این نگاه ها نیز به دانشجویان انتقال داده می شد و بعضا بیماران را به بخش خصوصی هدایت می کردند و یا وجوه غیر متعارف از برخی از بیماران دریافت می شد.



رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی به کمبودها در بخش تجهیزات و امکانات بیمارستانی اشاره کرد و گفت: برخی از خدمات پاراکلینیک را باید خود بیماران از بخش خصوصی دریافت و حتی برخی از داروهای مورد نیاز را باید خود تامین می کردند که این موضوع نیز باعث شد تا ارتباط های نابهنجاری در این حوزه بویژه در بخش دارو ایجاد شود.



وی با بیان اینکه طرح تحول سلامت با هدف از بین بردن مشکلات مزبور اجرایی شد افزود: حوزه پزشکی نباید لکه سیاه داشته باشد اما متاسفانه با برخی آلودگی ها عجین شده بود که طرح تحول سلامت با نگاه به این مسئله از حوزه درمان کلید خورد.



دکتر گلمکانی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه بیمار جز رنج بیماری، نباید دغدغه ای داشته باشد گفت: طرح تحول نظام سلامت در بخش های مختلفی از جمله آموزشی، بهداشتی، درمان اجرا خواهد شد و از حوزه درمان شروع شده تا وضعیت وخیمی که داشت بهبود یابد.



وی با بیان اینکه طرح تحول سلامت در حوزه درمان شامل 8 بسته است افزود: طرح تحول سلامت با اهداف ارتقای کیفیت خدمت، افزایش دسترسی به خدمات و حفاظت مالی از بیماران آغاز به کار کرد.

وی افزود: در سال اول اجرای این طرح 50 درصد اعتبارات محقق شد، در سال دوم اعتبارات کم تر شد و در سال سوم نیز اعتبار بسیار کمتری تخصیص پیدا کرد که این امر به علت شرایط خاص کشور از نظر اقتصادی ایجاد گردید اما اقدامات بسیار خوبی در این طرح انجام شد.



گلمکانی با بیان اینکه در سال 95 در حوزه درآمدی با کمبود اعتبار مواجه شدیم افزود: با وجود کمبود ها، منابع مالی فصول مختلف را بیشتر در این طرح متمرکز کردیم و دانشگاه علوم پزشکی استان با وجود چالش ها و مشکلات، در حوزه هایی در کشور پیشتار شناخته شد.



وی گفت: در راه اندازی کلینیک های تخصصی رتبه اول کشور را به خود اختصاص دادیم و اولین کار مشترک برای راه اندازی مرکز تخصصی را نیز با جمعیت هلال احمر این استان آغاز کردیم که از این نظر نیز در کشور اول بودیم.



رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با بیان اینکه هم اکنون 3 کلینیک تخصصی در بجنورد و تعدادی نیز در برخی از شهرستان های این استان فعال است گفت: تنها در مرکز تخصصی امام علی(ع) بجنورد ماهانه بیش از 10 هزار مراجعه کننده وجود دارد.

وی همچنین از کاهش آمار عمل سزارین نیز خبر داد و افزود: این شاخص در کشور تا 50 درصد نیز رسیده بود و این در حالی است که در کشور های پیشرفته 15 درصد است اما بعد از اجرای طرح تحول سلامت به 30 درصد رسیده ایم.



گلمکانی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه تجهیزات خریداری و تامین شده طی 2 سال گذشته، بیشتر از تجهیزاتی است که در 10 سال گذشته در مراکز درمانی این استان افزوده شده است، گفت: در این استان پزشک متخصص جراح مغز و اعصاب، پزشک سونوگرافی خانم و .. نداشتیم اما به برکت این طرح تعداد زیادی متخصص و فوق تخصص در زمینه های مختلف جذب کردیم.



وی خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت، انگیزه های زیادی برای فعالیت در مناطق محروم ایجاد شده است و هم اکنون دریافت وجوه غیر متعارف از بیماران نیز به صفر رسیده است.

وی با بیان اینکه طبق یک بررسی میدانی از مراکز درمانی این استان مشخص شد که بیش از 70 درصد از بیماران مراجعه کننده به مراکز دولتی جزو دهک های پایین جامعه هستند، گفت: برخی ها انتقاد می کنند که ثروتمندان از این فرصت استفاده می کنند اما بیشتر مراجعه کننده ها از قشر ضعیف جامعه هستند و دهک های بالا بیشتر از بخش خصوصی استفاده می کنند.



رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی سهم حوزه سلامت در درآمدهای ناخالص داخلی را 5.6 درصد عنوان و بیان کرد: با اجرای طرح تحول سلامت این سهم به 6.5 درصد افزایش یافت اما این شاخص در کشورهای پیشرفته 10 تا 11 درصد است.



گلمکانی با بیان اینکه قبل از اجرای طرح تحول سلامت 40 درصد مراکز درمانی استان از پزشک خالی بود گفت: با اجرای این طرح تعداد زیادی پزشک با تخصص های مختلف جذب شد و هم اکنون در قالب پزشک خانواده روستایی تمامی مراکز دارای پزشک هستند و علاوه بر آن، حاشیه نشینان شهر بجنورد نیز زیر پوشش قرار گرفته اند به طوری که اکنون پنج مرکز جامع خدمات سلامت راه اندازی شده که در این مراکز پرونده الکترونیک سلامت خانواده ها تکمیل می شود.



رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی اقدام مهم دیگر در طرح تحول سلامت را اصلاح کتاب تعرفه عنوان کرد و گفت: این کتاب سال ها مرور نشده بود اما اکنون بومی سازی و ابلاغ شده است.



وی افزود: دانشگاه های علوم پزشکی در کشور به 10 منطقه تبدیل و ماموریت گرا شدند و در این زمینه، ماموریت پنج گانه ای برای این استان تعریف شد و در این امر ستاد های مختلفی برای پیگیری این موضوع تشکیل شده است.



وی بر ارتقای سطح سلامتی جامعه تاکید کرد و گفت: طرح تحول سلامت در بین مردم رضایت مندی ایجاد کرده است و امیدوار هستیم با تخصیص اعتبارات لازم و تقویت اعتبارات بیمه ای بدون مشکل به هدف برسیم.



گلمکانی درباره برخی انتقادها در خصوص اجرای طرح تحول سلامت گفت: رسیدگی به فضای فیزیکی بیمارستان ها در طرح هتلینگ، یکی از ایراد هاست اما در این باره باید گفت که زیر ساخت های حوزه سلامت در کشور قوی نیست و هم اکنون قدمت برخی از بیمارستان های استان به بیش از 50 سال می رسد و ما برای تکریم ارباب رجوع، باید زیر ساخت های بیمارستانی را فراهم کنیم اما هم اکنون این زیر ساخت ها ضعیف است و هتلینگ، اثر بخشی لازم را ندارد.



وی خاطرنشان کرد: زیر ساخت های ضعیف سبب هدر رفت منابع می شود اما چاره ای نیست جز اینکه از این فضاها به نحو مطلوب استفاده کنیم تا شرایط لازم فراهم شود.



وی گفت: یکی دیگر از ایرادهایی که از این طرح گرفته می شود افزایش مراجعه به مراکز درمانی است و به علت نرخ پایین تعرفه ها در طرح تحول سلامت، مراجعه کننده به مراکز درمانی بیشتر شده است که در این خصوص نیز راه کار هایی اندیشیده ایم.



بر پایه این گزارش در ادامه مدیرکل و مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان شمالی و مدیرکل بیمه سلامت استان نیز به بیان نظرات خود پرداختند.



 


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 2880
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید